Med pompa och ståt lanserade Google under gårdagen företagets nya söktjänst, Google Instant. Den nya söktjänsten ska göra det både snabbare att söka och även ge förslag på sökord genom att gissa vad du letar efter.

Här följer elva saker du antagligen inte visste om Google Instant.

1. Google Instant är resultatet av hela 15 nya tekniker som tagits fram i Google Labs.

2. Tycker du inte om den nya söktjänsten kan du stänga av den i inställningarna.

3. Enligt Googles egna mätningar går det mellan två till fem sekunder snabbare att söka med Google Instant.

4. I den tidigare versionen av Google tar det i snitt mer än nio sekunder för en användare att skriva in ett sökord. I vissa fall tar det så lång tid som mellan 30 till 90 sekunder att skriva in en sökning.

5. Skulle alla börja använda Google Instant skulle vi spara 3,5 miljarder sekunder per dag. Det är 11 sparade timmar per sekund.

6. Google kommer införa en funktion som gör att Google Instant automatiskt slås av om användaren sitter på en långsam internetkoppling.

7. Google Instant påverkar inte bara sökresultatet i realtid, det uppdaterar även annonserna som visas.

8. Google Instant har inte stöd för pornografiska söktermer.

9. Eftersom Google Instant försöker lista ut vad du söker efter så krävs det att du är inloggad på ett Googlekonto för att tjänsten ska fungera. Anledningen är att Google måste bygga en profil baserat på dina sökningar.

10. Du kan använda piltangenterna på tangentbordet för att navigare både uppåt, nedåt och sidled när du skriver in sökord.

11. Google Instant fungerar för tillfället endast på den amerikanska versionen av söktjänsten. Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Ryssland kommer bli de första länder som får tillgång till tjänsten på de lokala versionerna av Google inom kort. Övriga länder kommer att lanseras inom de närmaste månaderna.