Ibland händer det som inte får ske. Du glömmer bort ditt ­Hotmail-lösenord! Försöker du logga in flera gånger med ett felaktigt lösenord upptäcker du att hela Hotmail av säkerhetsskäl låser sig. Panik!

Men det här är inte så allvarligt som du tror. Det finns nämligen några smarta genvägar för att komma in på sin Hotmail – även utan rätt lösenord.

Med hjälp av en alternativ webbadress eller genom att svara på en hemlig säkerhetsfråga kan du åter komma in i din mejl.

3 sätt att låsa upp en spärrad Hotmail


1. LOGGA IN.
Gå till account.live.com/ResetPassword.aspx och fyll i din Hotmail-adress. Väljer du Skicka information om lösenordsåterställning sänds ett mejl till din alternativa mejladress medan Använd min platsinformation och hemliga fråga låter dig svara på en fråga.


2. VÄLJ NYTT. Om du valde att få informationen per mejl öppnar du din andra mejladress och tar fram det mejl du har fått. Klicka på länken och fyll i din Hotmail-adress. Välj ett nytt lösenord och klicka på Fortsätt så återställs ditt lösenord och du kan logga in igen.


3. ANVÄND SÄKERHETSFRÅGA. Valde du den personliga frågan får du ange land, postnummer och skriva ditt svar. Klicka på Fortsätt. Fyll i din Hotmail-adress, välj ett nytt lösenord och klicka på Fortsätt. Då återställs ditt lösenord och du kan logga in med ditt nya lösenord.


4. MANUELL HJÄLP. Som sista utväg kan du få hjälp av Hotmails support. Gå till https://windowslivehelp.com/PasswordReset.aspx och klicka på Fortsätt. Nu skapas ett ärende, där du får svara på en massa frågor. Om du svarar rätt får du tillgång till kontot.

Fakta

Svårighetsgrad: Medel.
Tid: 10 minuter.
Program: Hotmail.

Det här lär du dig:

  • Hur du kommer in på Hotmail utan rätt lösenord, och hur du väljer ett nytt.