När du söker efter en låt i Spotify och trycker på play, så spelas denna upp. Men efter låten så är det numera knäpptyst - även om det finns mängder av låtar i söklistan.

Spotify har nämligen plockat bort autospelningsfunktionen vilken gör att sökta låtar bara går att spela en och en om de spelas från sökningen.
– Vi har ändrat hur spår spelas från sökresultat på grund av introduktionen av Spotify Open tidigare i år, säger Jim Butcher informationschef på Spotify till PC för Alla.

Med det menar Jim Butcher att tjänsten inte ska slösa speltid i onödan för användare som använder Spotify Open och endast har tillgång till 20 timmars lyssnande i månaden.

Men som det är nu har autospelningsfunktionen plockats bort från alla Spotifykontotyper, till exempel Free och Premium, något som irriterat användare i bland annat Spotifys eget supportforum.

Autospelning återinförs
– För varje förändring så lyssnar vi noga på vad användarna har att säga. Som resultat av det så kommer vi att återintroducera automatisk uppspelning i sökvyn för Unlimited- och Premiumanvändare framöver.

Även Spotify Open-användare kan lyssna till låtar non-stop, men då genom att överföra sökresultaten till spelkön eller lägga till resultaten till en spellista. Dessutom förblir lyssnandet kontinuerligt via album- eller artistvyn, berättar Jim Butcher.

Fakta

  • Spotify Open är Spotifys senaste reklamfinansierade gratistjänst, som vem som helst kan skaffa sig utan att det behövs en inbjudan. Men musikspelandet är begränsat till 20 timmar per månad.
  • Spotify Free är också gratis (reklamfinansierat), men kräver att du får en inbjudan. Du kan spela så mycket du vill.
  • Spotify Unlimited kostar 49 kronor i månaden. Då slipper du reklam.
  • Spotify Premium, för 99 kronor i månaden, ger dig reklamfritt, bättre ljudkvalitet, tillgång till exklusivt material, samt tillför möjligheten att spela musik även när du inte är uppkopplad. Det går även att lyssna i vissa mobiltelefoner.