Microsoft släppte igår en uppdatering av programpaketet Windows Live Essentials som innehåller Live Messenger, Photo Gallery, Movie Maker, Mail och Mesh.

Dessutom släpptes Microsofts Iphoneapp, Messenger, i en svensk version. Nytt i den svenska versionen av Messenger är stöd för den svenska bildsajten, Bilddagboken.se.

– Vi tycker att det är en stor fördel att våra användare nu kan få uppdateringar på vad som händer hos oss på Bilddagboken direkt i Messenger. Utvecklingen går mot ett allt snabbrörligare beteende i sociala nätverk och denna funktion går helt i linje med detta, säger Sebastian Björkelid på Bilddagboken.

Microsoft meddelade även att webbmejltjänsten Hotmail kommer att få en rad nya funktioner inom kort. Bland annat kommer det gå att läsa och redigera Officedokument direkt i webbläsaren.

Hotmail ska även bli bättre på att hantera bilder och videoklipp i e-postmeddelanden. Bland annat ska det gå att titta på videoklipp från Youtube direkt i e-postmeddelandet.

En av de stora nyheterna är Windows Live Mesh som gör det möjligt att synkronisera filer mellan flera olika datorer. Det går även att komma åt filerna som synkroniseras via en webbläsare.

Windows Live Essentials finns att ladda ned gratis här. Nya Windows Live Messenger hittar du här. Du kan även prova Office Web Apps här.