Det finns mer än ”bara musik” på Spotify. Här är några av de roligaste sketcherna, busringningarna och revynumren genom åren.

I sportaffären
En fantastiskt fjantig Gösta Ekman, med bra support från Lena Nyman, förhandlar om ett inköp av kulspel i revyn Svea Hund på Göta Lejon.

Skattkammarön
Alla som någonsin spelat sällskapsspel känner väl igen sig i den briljanta sketchen där en parmiddag med dåliga förlorare slutar i kaos. Margaretha Krook, Gunwer Bergkvist, Åke Grönberg och Lars Ekborg är lla i sitt esse här.

Ölandsturisten Malte Lindeman
Det vimlar av Hasse Alfredson Lindemän på Spotify, och att utse en enda som favorit är egentligen orättvist. Men denna absurda historia om en semester som får ett drastiskt slut är en av de absoluta höjdarna.

Kirurgerna
Det är svårt att säga om det är publiken eller herrarna Magnus Härenstam och Brasse Brännström som skrattar mest under den här operationen. Men kul är det.

Ridåöverhalningen
Beppe Wolgers var inte alltid en mysfarbror. Han skrev själv sketchen där Lars Ekborg skäller ut honom efter noter.

Mc-klubben
Busringning från Hassan med Fredrik Lindström, som försöker bli medlem i Harley-klubben Sofia Hogs. Det går sådär när man bara har en Kawasaki 125:a att skryta med.

På jobbet
Hasse å Tage gör det kanske svenskaste av alla svenska humornummer, där Hasses briljant tajmade utbrott ger missunsamheten ett ansikte. Det är här är repliken ”Spik i foten” kommer ifrån. Från 88-öresrevyn på Skeppet.

Säng, säng, säng

Okej, det är lite fusk att ta med Galenskaparna och After Shave på den här listan, eftersom de oftast är lika mycket sång som snärtiga repliker. Tyvärr är de lite underrepresenterade på Spotify, men den här pärlan är härlig.

Hål i gatan
Gus Dahlström och Gösta Krantz från det gamla Casino-gänget. Filosofisk och småputtrig sketch. Håll ut till slutet så får ni vara med om ett rekord i att fatta långsamt.

Fingal Olsson
Martin Ljungs paradnummer med oändliga variationer på en enkel idé.