I dag lanserar Microsoft företagets nya mobiloperativsystem, Windows Phone 7. Trots att det inte kommer att finnas några mobiltelefoner med det nya mobiloperativsystemet innan november så känner vi till många av de nya intressanta funktionerna.

De saker vi känner till visar att Microsoft kommer att lägga stort krut på att locka konsumenter som redan äger eller går i tankarna att skaffa en Iphone eller Android. Här är fem skäl som kan göra Windows Phone 7 till ett intressant alternativ för dina nästa smartphone.

1. Hubbar
Windows Phone 7 har en funktion som kallas hubbar (hubs) vilket enklast kan beskrivas som ett sätt att samla appar i olika kategorier. Funktionen liknar mappar som introducerades i Ios 4.0 för Iphone.

Hubbar kan även användas för annat än appar, såsom kontakter, bilder och annan information som lagras på mobiltelefonen. Genom att använda hubbar kan du gruppera olika typer av information på ett smart och logiskt sätt.

2. Brickor
Istället för att fylla hemskärmen med ikoner för appar likt Iphone eller Android så använder WP7 något som kallas brickor. En bricka innehåller information om exempelvis uppdateringar på Facebook, olästa sms eller missade samtal.

Brickor gör det enkelt att snabbt få information om olika händelser och uppdateringar utan att du behöver starta några appar.

3. Prova innan du köper
Ett nytt koncept med WP7 är att alla betalappar som släpps kommer att ha en funktion som gör det möjligt att prova appen innan du köper den, likt Android där du kan "lämna tillbaka" betalappar och få pengarna tillbaka inom 24 timmar.

4. Bra e-poststöd
WP7 kommer att erbjuda inbyggt stöd för Microsoft Exchange och Active Sync. Det kommer även att gå att lägga upp flera Exchange-konton på samma telefon. Det kommer själklart även finnas stöd för andra e-posttjänster såsom Gmail, Hotmail samt protokollet IMAP.

5. Integration
Windows Phone 7 levereras med integrerade funktioner för Microsoft Office, Exchange, Xbox Live, sökningar, musik och röstfunktioner. Till skillnad från det föråldrade Windows Mobile så har alla dessa funktioner integreras på ett snyggt och enkelt sätt.

IDG News