Windows Phone 7 är äntligen här och för ovanlighetens skull kommer telefoner med Microsofts nya mobiloperativsystem att släppas i Sverige redan den 21 oktober, flera veckor innan USA.

Huruvida Microsoft kommer att lyckas eller inte är för tidigt att förutspå. Det står dock klart att Microsoft lagt ned stor möda på att konkurrera med framförallt Iphone och Android på marknaden för smartphones.

Inledningsvis kommer fyra modeller att börja säljas i Sverige från Samsung, HTC och LG. Svenska priser och erbjudanden är dock ännu inte klara men förväntas publiceras inom kort.

Jämfört med Microsofts tidigare mobiloperativsystem, Windows Mobile, är Windows Phone 7 helt ombyggt från grunden och det finns inga likheter med föregångaren.

PC för Alla har här sammanställt de tio största nyheterna i Windows Phone 7. Du hittar även en rad videoklipp från Microsoft som demonstrerar Windows Phone 7 här.

Vår systertidning, PC World, har även sammanställt en jämförelsetabell mellan specifikationerna på de nya WP7-mobilerna, Iphone samt utvalda Androidtelefoner som du hittar här.