I går släpptes Skype 5.0 för Windows med en rad nya funktioner. En av de största nyheterna är att programmet nu har stöd för Facebook, vilket gör det möjligt att ringa upp eller skicka sms till vänner på Facebook, direkt från Skype.

Via en flik i Skype kan du enkelt se dina vänners statusuppdateringar på Facebook. Det går sedan att klicka på en person och välja att ringa upp, skicka sms eller chatta med personen.

Skype 5.0 för Windows med Facebook

Skype 5.0 har även en hel del andra nyheter. Bland annat går det nu att föra gruppvideosamtal med stöd för tio samtidiga användare. En annan ny funktion som kallas ”Dynamic view” positionerar automatiskt videobilden av den person som pratar så att bilden hamnar i fokus.

Även gränssnittet i Skype 5.0 har fått sig ett ansiktslyft som gör det enklare att navigera mellan kontaktlistor och andra funktioner. Programmet har dessutom en ny smart funktion som automatiskt återupptar ett samtal om användaren temporärt förlorar uppkopplingen.

De nya Facebook-funktionerna finns än så länge endast i den senaste Windowsversionen av Skype. En betaversion för Mac som innehåller de nya funktionerna kommer enligt Skype att släppas inom kort.

Skype 5.0 för Windows hittar du här.