Ett test av de elva största antivirusprogrammen på marknaden visar att programmens träffsäkerhet vad gäller att upptäcka skadliga program har blivit sämre. Testet som utförts av NSS Labs visar även att antalet nya skadliga program växer i allt snabbare takt.

I testerna som NSS Labs utförde testades även antivirusprogrammens förmåga att upptäcka webbplatser som innehåller skadlig kod. Det program som presterade bäst i förra årets test, Trend Micro Titanium Maximum Security, föll från en träffsäkerhet på 96,4 procent förra året till 90,1 procent i årets test.

McAfee Internet Security hamnade på andraplats i årets test och hade en träffsäkerhets på 85,2 procent följt av F-secure Internet Security 2010 med 80,4 procent. Av de testade programmen hamnade AVG Internet Security 9 sämst och kunde endast upptäcka 54,8 procent av de webbplatser som innehöll skadlig kod.

Samtliga produkter visade upp sämre resultat än i förra årets test – förutom MacAfee och F-secure som ökade träffsäkerheten med några procentandelar.

Något förvånande placerade sig Microsofts gratisprogram, Microsoft Security Essentials, bättre än mer än hälften av de testade antivirusprogrammen.

– Det är en katt och råtta-lek. Hackarna blir smartare för varje dag som går, och säkerhetsföretagen måste hänga med, säger Rick Moy på NSS Labs.

NSS Labs är ett oberoende säkerhetsföretag som arbetar med att utvärdera säkerhetsprodukter. Det senaste testet som publicerades i går finns att läsa i sin helhet här.

IDG News

Vad använder du för antivirusprogram?
Det är inte längre tillåtet att rösta.