Musikindustrin firade i går en stor seger efter att en domare i en amerikansk domstol beordrade fildelartjänsten Limewire att omedelbart stänga ned tjänsten och sluta distribuera tjänstens klientprogram.

I ett föreläggande på 17 sidor beordrade domaren Limewire att upphöra med sökningar, nedladdningar, uppladdningar, fildelning samt alla funktioner för fildistribution i Limewires klientprogram.

Föreläggande beordrade även Limewire att omedelbart meddela domstolens beslut till tjänstens användare samt företagets anställda och aktieägare. Domstolen gav Limewire 14 dagar på sig att rapportera tillbaka till domstolen och redovisa att domstolsordern fullföljts.

En taleskvinna för Limewire uppger att gårdagens domstolsbeslut inte betyder att Limewire som företag inte kommer att stängas ned, endast distributionen av filer via Limewires fildelningstjänst påverkas av beslutet.

Limewire har tidigare försökt att starta en laglig fildelningstjänst där användarna betalar för att ladda ned musik från fildelningstjänsten. Musikindustrin har dock inte visat något intresse för Limewires förslag.

– Även om det här inte är en ideal lösning så hoppas vi att vi kommer att kunna arbeta tillsammans med musikindustrin i framtiden, uppger Limewires taleskvinna.

Gårdagens domstolsbeslut är en stor seger för musikindustrin som försökt att stänga ned Limewire under en längre tid.

IDG News