Så tar du bort skräpprogram med PC Decrapifier
PC Decrapifier är ett effektivt verktyg som tar bort det mesta i bloatwareväg från din dator. Så här går det till.

Steg 1
Börja med att ladda ner Decrapifier.

Decrapifier är ett steg för steg-program. Först är det lite formaliteter som till exempel användargodkännande. 

PC Decrapifier
PC Decrapifier
PC Decrapifier

Steg 2
Först vill programmet veta om du vill rensa en färsk dator eller en som du använt ett tag. Det påverkar vilka program den kommer att lista för avinstallation senare.

PC Decrapifier

Steg 3
Sedan skapar du en återställningspunkt. Skulle du råka ta bort något viktigt kan datorn eventuellt gå tillbaks till denna.

PC Decrapifier

Steg 4
Dags att rensa. Programmet börjar med vad den anser vara välkända bloatware, som oregistrerade prova på-versioner av Office och Google Toolbar.

PC Decrapifier
PC Decrapifier

Steg 5 VIKTIGT!
Nu listas alla andra avinstallerbara program som inte tillhör Windows (program som Notepad och MS Paint blir kvar även om de inte är nödvändiga) och som datorn inte behöver för att fungera.
Det är här det blir lite knepigt. Decrapifier drar igång alla programs avinstallationsfunktioner, och du får själv klicka dig igenom dem och godkänna borttagningen av varje program. Vissa dyker upp huller om buller på en gång, och det kan vara svårt att hålla isär dem. Andra sätts igång senare när de första är klara.

Vissa avinstallationsprogram vill starta om datorn när de är klara. Välj därför Starta om senare varje gång du blir tillfrågad.

PC Decrapifier
PC Decrapifier

Steg 6
När det har lugnat ner sig och programmet säger att datorn är ”av-crapifierad”, bör du starta om datorn och köra programmet en eller två gånger till. Första gången kan den missa en del program.

PC Decrapifier