SÅ ANVÄNDER DU DIN IPHONE SOM MODEM
Iphone kan du använda för att dela ut din uppkoppling, men inte som ett trådlöst nätverk. (det är egentligen möjligt men inte utan att hacka din Iphone.) I originalutförandet kan du bara använda en usb-sladd eller bluetooth. Och att ansluta en dator via usb – oavsett om det är en pc eller Mac – är lika enkelt som att stoppa i kabeln. Telefonen låtsas nämligen vara ett nätverkskort, så du behöver oftast inte göra några inställningar utan bara ansluta usb-sladden till datorn och börja surfa. Hastig­heten är densamma som den du får när du surfar på telefonen.

1 Ställ in internetdelning.
Gå in i menyn Nätverk som ligger under Inställningar och Allmänt. I den menyn finns alternativet ­Internetdelning som startar ­tjänsten. (Kontakta din operatör om funktionen inte syns på din mobil.)

2 Anslutning. Du kan ansluta din Iphone via usb eller bluetooth. Med tanke på att bluetooth drar mer ström från både datorn och telefonen kan usb vara att föredra om du har dåligt med batteri.

3 Välj anslutningssätt. Om bluetooth är avstängd får du frågan om du vill aktivera det, väljer du Endast USB krävs det att du har sladden.

4 Färdig. Nu är internetdelningen klar. Du behöver bara ansluta usb-sladden till din dator och datorn uppfattar automatiskt din Iphone som ett nätverkskort, ingen mer konfigurering behövs. Om du har valt att koppla upp dig via bluetooth måste du koppla ihop ­telefonen med datorn via bluetooth-programmet i datorn först.

5 Status. Du ser att internetdelningen är aktiv var du än befinner dig i gränssnittet. På så sätt blir du påmind om du skulle glömma att stänga av internetdelningen.

6 Förbrukning. Under menyn Användning, som du hittar i Inställningar och sedan Allmänt, ser du hur mycket data du har förbrukat. Det är ett bra sätt att hålla koll på användningen.

Fakta

Svårighetsgrad: Medel
Tid: 30 minuter.
Det här behöver du:

  • Mobiltelefon (av lite nyare slag).


Det här lär du dig:

  • Att använda din mobil som modem (och därmed slippa skaffa separat mobilt bredband till datorn).