SÅ ANVÄNDER DU DIN ANDROID SOM MODEM
Android klarar sedan version 2.2 att dela ut sin uppkoppling både trådlöst och via sladd. Innan gick det också, men då genom att hacka sin Android-telefon och installera ett speciellt program. Fördelen med att dela ut uppkopplingen trådlöst är ju att flera kan använda samma uppkoppling: Perfekt om ni sitter på ett tåg eller på ett kafé och vill kunna arbeta lite eller bara surfa runt.

Via usb är det lika busenkelt som hos Iphone. Du stoppar in kabeln i datorn och sedan kan du surfa. Vi märker ingen skillnad mellan att använda den trådlösa utdelningen eller usb-sladd, utöver att den trådlösa uppkopplingen naturligtvis blir långsammare om flera använder den än om du är ensam.

1 Trådlöst eller inte. Till skillnad från Iphone kan du i Android från och med version 2.2 dela ut din uppkoppling både genom att skapa ett trådlöst nätverk och via usb-sladden. Vi testar här att skapa ett trådlöst nätverk, en så kallad hotspot. Du hittar menyn under Inställningar, Trådlöst och nätverk och sedan Internetdelning och mobil surfpunkt.

2 Konfigurera. När du har valt att dela ut internetuppkopplingen som en Mobil Wi-Fi-surfpunkt får du möjligheten att göra lite fler inställningar.

3 Säkerhet. Om du vill kan du skydda ditt trådlösa nätverk. Du anger ett lösenord och den som vill använda din utdelning måste ange lösenordet. Dessutom krypteras trafiken, vilket gör det svårare för obehöriga att avlyssna.4 Klar
. Nu delar du ut din uppkoppling. Du ser en liten blå ikon längst upp till ­vänster på skärmen, och genom att dra ned notifieringsfältet kan du snabbt komma in och stänga av utdelningen.

Fakta

Svårighetsgrad: Medel
Tid: 30 minuter.
Det här behöver du:

  • Mobiltelefon (av lite nyare slag).


Det här lär du dig:

  • Att använda din mobil som modem (och därmed slippa skaffa separat mobilt bredband till datorn).