Windows Media Player är gratisprogrammet som förvandlar datorn till en stereo. Som standard spelas musiken upp med en kort paus mellan varje låt, och den kan förstås vara irriterande.

Ibland vill vi hellre att det ska låta som på radio eller på dansgolvet – där en discjockey ser till att låtarna mixas ihop. Låt nummer två börjar alltså spelas innan den första är riktigt slut. Det här är lätt fixat i Windows Media Player.

1. Öppna Windows Media Player och se till att du befinner dig i uppspelningsläge. Är du i stället i biblioteksläget klickar du på knappen Växla till uppspelning som du ser längst ned till höger.

2. Högerklicka på valfri plats i uppspelningsfönstret och välj Förbättringar, Övertoning och automatisk volymutjämning.

3. Nu ser du två alternativ. Överst står det Aktivera automatisk volymutjämning. Gör du det så ser programmet till att all musik kommer att ligga på samma nivå. Volymen skruvas alltså automatiskt upp på tysta låtar och ned på ljudliga.

4. Klickar du på Aktivera övertoning kommer en låt att starta några sekunder innan den tidigare har spelats klart. Du väljer själv hur lång övertoningen ska vara. Cirka fem sekunder brukar vara lagom.


Proffsigt. Genom att mixa ihop alla låtar slipper du irriterande pauser.

Fakta

Svårighetsgrad: Enkel.
Program: Windows Media Player.
Tid: 10 minuter.

Det här lär du dig:

  • Att göra ljudövergångar mellan låtar så att det låter bra.