Säkerhetsföretaget Bit9 har genomfört en studie som sammanställer en lista över de program som haft mest sårbarheter hittills i år. Högst upp på listan hamnar Googles webbläsare, Chrome, tätt följt av Apples Safari och Microsoft Office.

Enligt Bit9 har Chrome haft totalt 76 rapporterade sårbarheter i år. Safari har rapporterat 60 stycken sårbarheter och Microsoft Office hamnar strax efter med 57 sårbarheter.

Adobes pdf-program, Acrobat och Reader, hamnade på fjärdeplats med 54 sårbarheter och femteplatsen togs av Firefox med 51 sårbarheter.

Harry Sverdlove på Bit9 uppger dock att eftersom Chrome är ett så nytt program att det därför går igenom många förändringar.

– Chrome är den yngsta av alla webbläsare på marknaden och går igenom många förändringar. Det betyder dock inte att det är en osäker webbläsare, säger Harry Sverdlove till Cnet.

Han uppger även att Apples program finns med på tre platser i listan, vilket dödar myten om att Apples program är säkrare än Microsofts.

– Apples program är lika sårbara som Microsofts Windows, om inte mer, säger Harry Sverdlove.

Bit9s tidigare studier har kritiserats av bland annat Mozilla. För två år sedan poängterade Mozilla att det inte räcker med att endast räkna upp antalet sårbarheter, man måste även titta på hur snabba företagen är att korrigera problemen med buggfixar.