De senaste dagarna har rykten om en uppföljare till Ipad börjat cirkulera bland både analytiker och bloggar på internet. Ryktena växte sig starkare under slutet av förra veckan när en av Apples återförsäljare sänkte priset på den billigaste modellen av Ipad med 20 procent.

I fredags meddelade en analytiker på Wall Street dessutom att Ipad antagligen kommer att följa Iphones utgivningstakt. Något som i så fall skulle betyda att en ny version av Ipad är att vänta i april.

Johnny Evans på PC för Allas systertidning, Computerworld, har sammanställt några av de hetaste ryktena kring en eventuell uppföljare till Ipad.

1. Den kommer att ha en kamera
Rykten gör gällande att Omnivision har fått en order att tillverka webbkameror för Ipad med 5 megapixels upplösning. Med tanke på att Apple satsat stort på Facetime så är det ett mycket troligt rykte.

2. Tunnare och lättare
Enligt två rapporter som cirkulerar så kommer Ipad 2 att bli både tunnare och lättare till formatet. Ett av skälen till ryktet är att Apple nyligen licensierade användandet av teniken Liquidmetal som gör det möjligt att skapa supertunna metallhöljen lika enkelt som med plast.

3. Snabbare processor
Enligt Johnny Evans är det troligt att Apple har utvecklat en snabbare version av företagets A4-processor. Han siar om att Apple kommer att släppa en version av processorn som kommer att heta A5 med bättre prestanda.

4. Större minneskapacitet
Med tanke på att Apple är världens största uppköpare av flashminnen är det troligt att en kommande version av Ipad kommer att levereras med större lagringsutrymme, antagligen med minst 128 gigabyte.

5. Bättre bildskärm
Efter framgångarna med den så kallade Retina-bildskärmen som levereras med Iphone 4 är det mycket troligt att nästa version av Ipad även får den förbättrade bildskärmen.

6. Stöd för OS X-applikationer
Med tanke på att Apple nyligen lanserade en App store även för OS X, tror Johnny Evans att nästa generations Ipad även kan få stöd för att köra de appar som kommer att erbjudas i OS X App store.

7. Sänkta priser
När Apples släppte Ipad tidigare i år var det första gången företaget gav sig in i priskriget genom att sätta priset lågt på pekdatorn. Eftersom det nu pågår ett plattformskrig bland pekdatorer är det enligt Johnny Evans troligt att Apple kommer att hålla en aggressiv prissättning på framtida versioner av Ipad.

Apple har inte bekräftat om en ny modell av Ipad är på väg, och vad den i så fall skulle heta.