Ipad släpptes i USA redan för ett halvår sedan. Efter lång väntan kommer den nu också till Sverige imorgon tisdag, lagom till julhandeln.

På Media Markt drar man igång försäljningen vid midnatt.

– Det kommer nog att smälla till ordentligt i försäljningen. Det här är en hajpad och intressant produkt, säger Johan Rosenblom marknadschef för Media Markt.

Även Dustin ser fram emot vad man tror kommer att bli en säljsuccé.

– Vi har många kunder som har efterfrågat Ipad och jag tror på en mycket stor försäljning, säger Per Eriksson, koncernchef på Dustin.

Stor privatimport
På grund av den långa väntan på en Sverigelansering är det många svenskar som har importerat en egen Ipad mellan 30 000 och 40 000 ”paddor” beräknas finnas i Sverige idag.

– Men privatimporten är bara en liten del och jag tror inte att den sena Sverigelanseringen påverkat vår försäljning märkbart, säger Per Eriksson.

När Ipad nu kommer blir det med det uppdaterade operativsystemet Ios 4.2, vilket innebär att den klarar svenska och multitasking.

Här kan du läsa mer om funktionerna i Ipad.

Men Ipad kommer inte att vara ensam på marknaden. En uppsjö av surfplattor från andra tillverkare är på gång.

– De andra surfplattorna kommer också att ha en plats på marknaden och surfplattan blir årets julklapp. Just nu har Ipad fördel av all hype, säger Per Eriksson.

Han fortsätter:

– Det finns bra och dåliga saker med alla de olika surfplattorna, men just nu är det Ipad som är bäst, ingen tvekan.

Sex versioner
Här är de olika versionerna av Ipad som släpps i Sverige. Svenska priser kommer under dagen, men ser man på tidigare lanseringar från Apple så kommer de antagligen att hamna på mellan 5 000 kronor för den billigaste modellen och upp till 8 000 kronor.

  • 16 gigabyte med wifi
  • 32 gigabyte med wifi
  • 64 gigabyte med wifi
  • 16 gigabyte med wifi och 3g
  • 32 gigabyte med wifi och 3g
  • 64 gigabyte med wifi och 3g
Tänker du köpa en Ipad?
Det är inte längre tillåtet att rösta.