GÖR EN PERSONLIG PROFIL
Varje Messenger-användare har en personlig profil. Den kan innehålla bilder och uppgifter om var du bor, vad du jobbar med och liknande. Din profil är ett slags digitalt visitkort, och du når den både från Messenger och från webbsidan profile.live.com.

Du väljer själv hur mycket av informationen som ska vara tillgängligt för alla och vad bara dina vänner ska få se.

För att fylla i din profil klickar du på Verktyg, Alternativ, Privat, Redigera profil.

Genom att klicka på Mer, Sekretessinställningar bestämmer du vem som ska få se vad.


Profilerad. Skapar du en personlig profil på Messenger blir du lättare att hitta.

MESSENGER – UTAN PROGRAM
En smart funktion i nya ­Messenger är att du kommer åt det även utan något program. Befinner du dig exempelvis på ett internetkafé kan du chatta med dina vänner – oavsett vilket program som finns på datorn.

För att göra det här går du in på messenger.live.com.

Klicka på Messenger, Sign in to Messenger. Nu ser du ­personerna i din kontaktlista till höger, och för att starta en chatt är det bara att dubbelklicka.


Programfritt. Numera går det att köra Messenger utan något program.

Fakta

Svårighetsnivå: Enkel.
Program: Windows Live.
Tid: 10 minuter.

Det här behöver du:

  • En dator med Windows Vista eller Windows 7.


Det här lär du dig:

  • Grundtanken i Windows Live-paketet.
  • Hur du skapar ett Live-konto.
  • Att installera Live-programmen.
  • Använda Windows Live ­Messenger.

Del 1
Lär dig grunderna i Windows Live och få full koll på dina kompisar genom att koppla ihop Messenger och Facebook. (Den här skolan.)

Del 2
Så använder du Photo Gallery för att få ordning på dina digitalbilder – och så delar du dem med Skydrive och Hotmail. (Publiceras inom kort på pcforalla.se)

Del 3

Du lär dig redigera dina videofilmer i Movie Maker. Det färdiga resultatet bränner du på dvd eller publicerar på Youtube. (Publiceras inom kort på pcforalla.se)

Del 4

Vi går igenom hur Live Mail håller ordning på mejl och kalendrar samt tittar närmare på hur du skapar bloggar och hemsidor med Writer. (Publiceras inom kort på pcforalla.se)

Del 5
Så använder du Mesh för att dela filer både med dig själv och med andra. Lär dig använda den smarta näthårddisken Skydrive. (Publiceras inom kort på pcforalla.se)