Ipad kan med fördel användas för att läsa böcker. Du behöver dock inte slänga ut dyra pengar på att köpa alla böcker du vill läsa på din Ipad, du kan låna dem helt gratis på ditt närmaste bibliotek.

Låna böcker på Ipad

Här följer en guide som beskriver hur du går tillväga.

1. För att kunna låna böcker krävs det att du har ett bibliotekskort hos ditt närmaste stadsbibliotek. Har du inte något så kan du beställa ett här, och sedan hämta upp det på ditt bibliotek. Ett nytt kort kostar 20 kronor, men sedan är det gratis att låna böcker.

2. Ladda ned appen Bluefire Reader från Apples App store. Bluefire är gratis och fungerar på både Ipad och Iphone.

3. Första gången du startar Bluefire krävs det att du skriver in ett id från Adobe. Har du inte redan ett sådant kan du skapa ett på Adobes webbplats här.

4. På din Ipad, gå till Elibs webbsida för de olika biblioteken i Sverige. Välj sedan ditt län och ditt lokala stadsbibliotek. Elibs webbsida för bibliotek finns på: www.elib.se/bibliotek/

5. Nu får du upp en lista över alla e-böcker som finns att låna. Klicka på den bok du vill låna. Kom ihåg att välja formatet EPUB och välj sedan ”Hämta hem bok”.

6. Du kommer att bli ombedd att skriva in ditt bibliotekskortnummer och i vissa fall även en pin-kod om en sådan getts till dig när du ansökte om bibliotekskortet.

7. När du är klar väljer du att ladda ned e-boken och sedan öppna den med Bluefire.

8. Nu kan du börja läsa boken. E-boken kommer att kunna läsas i 28 dagar efter att du har lånat den.

För mer information och svar på vanliga frågor kan du besöka Elibs webbsida här.