I går släppte Google den skarpa versionen av Chrome 8 för nedladdning. Den nya versionen innehåller en hel del nyheter.

Nyheterna i Google Chrome 8
Google Chrome 8

Den nya versionen innehåller en hel del nyheter och även en stor samling buggfixar. Totalt innehåller Chrome 8 inte mindre än 800 buggfixar från den föregående versionen. En av de största nyheterna är att Chrome ny har en inbyggd pdf-läsare.

Det är ett viktig steg för att öka säkerheten och gör det möjligt för användaren att öppna pdf-filer på internet utan att behöva använda Adobes Reader. Adobe Reader har dragits med mängder av säkerhetshål.

Den inbyggda pdf-läsaren använder även så kallad sandbox-teknik för att skydda datorn från att skadlig kod körs i pdf-dokument.

Google håller just nu på att ta fram en liknande teknik tillsammans med Adobe som ska göra det möjligt att köra Flash med sandbox-teknik. Skyddet för Flash kommer att släppas i nästa stora uppgradering av Chrome, vilken planeras till början eller mitten av nästa år.

Några av de mer fundamentala nyheterna i Chrome 8 märks inte vid en första anblick. Enligt utvecklarna på Google är Chrome 8 den första webbläsaren som har stöd för Chrome Web Store, Googles satsning på en webbutik där det ska gå att köpa appar som kan köras i Chrome.

Den senaste versionen av Chrome kan laddas ned på Googles webbplats. Har du redan Chrome installerat kommer den nya versionen att laddas ned automatiskt i bakgrunden. Google Chrome 8 finns för både Windows och Mac.

IDG News