Smidiga och snygga Iphone 4

Årets it-pryl är tunn, glänsande – och otroligt smart. Apple Iphone 4 tog hem segern i PC för Allas stora smartphone-test, och den vinner omröstningen om Årets it-pryl.

För även om konkurrensen har hårdnat visar årets lansering av Iphone 4 att Apple fortfarande behåller ledartröjan. Det både användare och recensenter uppskattar är att Iphone är så mycket enklare att använda än konkurrenterna,och att formgivningen utklassar allt annat.

Visst har Iphone 4 fått kritik för en dålig antenn, och visst tycker många att den är för dyr. Men det här hindrar inte användarna från att älska den, och valet av årets it-pryl blir enkelt.


Fler förslag på it-prylar – från PC för Allas läsare

”Det var tråkiga prylar ni valt, jag skulle vilja hylla de nya, bättre och billigare ssd-diskarna i stället.”

”Samsung Galaxy S med Android 2.2, det är världens bästa mobil.”

”Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro är bäst tack vare sin litenhet. Den går bra att ha i byxfickan.”

Fakta

... förkortning: 3d
Efter fjolårets storfilm Avatar blev 3d ordet på allas läppar. Plötsligt skulle allt bli tredimensionellt, till exempel tv-apparater, bildskärmar, digitalkameror och fotoramar.

... it-person: Anna-Karin Hatt
För första gången har Sverige fått en renodlad it-minister, och många hoppas nu att Anna-Karin Hatt (c) ska få ordning på it i vården, ge alla svenskar bredband och göra alla myndigheter it-anpassade.

... nykomling: Lösenordsbytardagen
Uppmärksamheten blev stor när PC för Alla inrättade Lösenordsbytardagen. En stor del av datoranvändarna byter aldrig lösenord och nu är tanken att alla ska byta lösenord åtminstone en gång per år, närmare bestämt den 20 januari.

... förhoppning: E-böcker
Det börjar röra på sig. Läsplattorna blir fler och bättre – och e-böcker är ett försäljningsargument för pekdatorer som Ipad. Men än så länge har det inte riktigt velat lyfta för e-böckerna – och förhoppningsvis blir 2011 året då vi får se ett större utbud av svenska titlar.

... antiklimax: Valrörelsen på nätet
Många hade trott att de svenska partierna skulle upprepa Obamas succé med sociala medier i valrörelsen. Partierna gjorde visserligen några tappra försök, men någon Obama-effekt kunde vi knappast se inför riksdagsvalet.

...citat:
”Mobiltillverkare som hoppar på Android är inte bättre än finska pojkar som kissar i byxorna för att bli varma under kalla vinterdagar.”
Nokias mobilchef Anssi Vanjoki dissar konkurrenten i en Financial Times-intervju.