Prisjagarsajten Pricerunner har i dagarna släppt företagets årliga prisstudie som visar var olika teknikprylar kostar i världens största städer. Enligt Pricerunners studie hör Mumbai och Bangkok till de billigaste städerna i världen medan Oslo och Sydney är dyrast.

– Den som tror sig kunna fynda i krisländer som Grekland, Irland och Island lär bli besvikna. Många tänker kanske att priserna sjunker när efterfrågan blir sämre, men så är inte fallet. Istället är det Vilnius, Prag och Warszawa som är billigast för turisten i Europa, säger Victor Dahlborg, marknadschef för Pricerunner.

I Europa är emellertid Litauens huvudstad, Vilnius, billigast med priser som i snitt ligger 15 procent under genomsnittet i Europa. Den dyraste staden i Europa är Oslo.

Stora prisskillnader på Ipad

Pricerunner har skapa ett speciellt Ipad-index som visar var den populära pekplattan är dyrast respektive billigast. USA är fortfarande det billigaste landet följt av Thailand och Japan.

Pricerunner Ipad

De länder där Ipad är dyrast inkluderar Brasilien, Island och Polen. I Brasilien kostar en Ipad 32 GB Wifi nästan 10 000 kronor jämfört med 4 050 kronor i USA.

– Ska man inhandla en iPad är USA det bästa landet att shoppa i. I San Fransisco kostar den 4 048 kronor och i New York 4 050 kronor vilket är billigast, säger Victor Dahlborg, marknadschef på Pricerunner.