Det amerikanska medieföretaget, Gawker, var i helgen måltavla för sen serie hackarattacker mot flera av företagets webbplatser. De webbplatser som drabbades inkluderar Lifehacker, Gizmodo, Gawker, Jezebel, io9, Jalopnik, Kotaku, Deadspin och Fleshbot.

En hackargrupp som kallar sig Gnosis har tagit åt sig äran för intrånget. Inloggningsuppgifter till webbplatsernas medlemmar har nu börjat spridas på flera fildelarsajter.

Informationen som släppts ut inkluderar endast e-postadress och lösenord. Eftersom många användare brukar använda samma lösenord på flera olika tjänster finns det risk att många användares konton på andra tjänster är i riskzonen.

– Det här är mycket pinsamt för oss. Vi borde inte lita på att hackare som upptäcker svagheter på våra servrar kontaktar oss och påpekar dessa svagheter, skriver Gawker i ett meddelande på företagets webbplats.

Gawker har även uppmanat alla användare som någonsin registrerat sig på någon av de drabbade webbplatserna att omedelbart byta ut sina lösenord om de har samma på andra tjänster.

IDG News