Efter att både Google och Twitter avslöjat de mest använda sökorden det gångna året har nu även Facebook publicerat de tio vanligaste orden under 2010. Facebooks lista baseras på det globala användandet. Vissa ord och fraser har översatts från sina respektive språk.

Facebook trender 2010

1. HMU
Något förvånande var förkortningen HMU (hit me up) det mest använda ordet under året som gick. Hit me up betyder på datorslang att avsändaren önskar bli kontaktad via e-post, sms eller chatt.

2. World Cup
Mindre förvånande visade det sig att World Cup var det näst mest nämnda ordet på Facebook under 2010. Inte minst på grund av att Fotbolls-vm spelades i Sydafrika i somras.

3. Filmer
Facebookanvändarna är även filmfantaster och diskussioner om filmer hamnade på tredjeplatsen över de mest använda fraserna.

4. Ipad och Iphone 4
Facebook valde att lägga samman orden Ipad och Iphone 4 på en och samma plats. Ipad var även det näst mest sökta ordet på Google under året och intog även förstaplatsen på Twitter.

5. Haiti
Jordbävningen i Haiti tidigare i år skapade stora rubriker världen över. Det blev även det femte mest använda ordet på Facebook.

6. Justin Bieber
Tonårsidolen Justin Bieber har onekligen blivit omtalad av en och annan tonårstjej.

7. Spel på Facebook
De olika spelen på Facebook såsom Farmville och Mafia Wars hör till några av de mest omtalade fraserna på tjänsten under 2010.

8. Gruvolyckan i Chile
Historien om de 33 gruvarbetarna i Chile hör till en av de största händelserna under året.

9. Airplanes
Lite förvånande hamnade order airplanes på listan över de mest använda orden under året. Enligt Facebook beror det mycket på låten Airplanes med artisten B.o.b.

10. 2011
På tiondeplats över de mest använda orden och fraserna hamnade 2011. Enligt Facebook har många användare diskuterar sina planer inför det kommande året.