I en intervju med Bloomberg i går uppger Steve Chang på säkerhetsföretaget Trend Micro att Android är mer känsligt för attacker än Iphone.

– Android bygger på öppen källkod vilket betyder att hackare enkelt kan granska koden och upptäcka eventuella svagheter. Vi berömmer Apple för att företaget gjort det nästan omöjligt att köra vissa typer av virus på en Iphone, säger Steve Chang till Bloomberg.

Enligt Bloomberg kan källkoden till Android laddas ned av utvecklare för att de ska kunna utveckla program för plattformen. Utvecklarna kan sedan distribuera programmen fritt. Apple å andra sidan kräver först att alla applikationer för Iphone godkänns först.

– På i stort sett alla typer av datorer måste användarna förlita sig i viss mån till utvecklarna av olika program. Vi har tydligt förklarat för användarna att de själva måste avgöra om de kan lita på vissa programutvecklare, säger en talesman för Google till Bloomberg.

Enligt Steve Chang på Trend Micro så tror han att fler och fler Androidanvändare kommer att köpa säkerhetsprogram för att skydda sina telefoner.

– Smartphones är de nästa pc-datorerna. När de blir vanligare på framförallt företag kommer dataintrång att bli ett stort problem, säger Steve Chang till Bloomberg.

Trend Micro passade även på att lansera ett nytt säkerhetsverktyg för Android i dag som utlovar skydd mot attacker och skadlig kod.