Musiksöktjänsten Shazam meddelade i dag att företaget inlett ett samarbete med Spotify. Samarbetet betyder att Spotify kommer att integreras i samtliga av Shazams klientprogram för Iphone, Ipod Touch och Android.

Shazam är en musiksöktjänst som gör det möjligt att låta telefonen lyssna på en låt i några sekunder och presenterar Shazam detaljerad information om den aktuella låten.

Samarbetet med Spotify betyder att i kommande versioner av Shazam kan användarna söka på en låt och sedan spela upp den direkt via Spotify. Den nya funktionen kommer att fungera för alla som har Spotify Premium.

– Integrationen av Spotify med Shazam kombinerar musiksökningar med en av världens populäraste musiktjänster. Det skapar en lättåtkomlig musikupplevelse för våra användare oavsett var de befinner sig, skriver Shazam i ett pressmeddelande.

Integrationen med Spotify fungerar från och med i dag i betalversionen av Shazam som heter Shazam Encore. Integrationen kommer även att inkluderas i en uppdaterad version av gratisversionen av Shazam som kommer släppas under det första kvartalet.