Har du glömt vilken e-postadress du använde när du skapade ditt Facebook-konto? Eller var det en gammal som du inte längre har tillgång till? Eller har du kanske ”bara” glömt lösenordet?

Lugn, det går att komma åt ditt Facebook-konto ändå. Så här gör du.

Facebook - Har du glömt ditt lösenord?

1. Gå in på facebook och klicka på Har du gömt ditt lösenord?

Facebook - Identifiera ditt konto

2. Hitta ditt konto genom att ange din e-postadress eller ditt telefonnummer. Det måste förstås vara en e-postadress eller ett telefonnummer som du någon gång registrerat på Facebook, men det behöver inte vara de senaste. Klicka sedan på knappen Sök.

Fungerar inte detta kan du prova att ange ditt Facebook-användarnamn, förutsatt att du har registrerat ett sådant. Klicka sedan på knappen Sök.

Skulle inte det fungera heller så kan du ange ditt eget namn, som är registrerat på Facebook, tillsammans med namnet på en Facebook-kompis.

Facebook - Jag kan inte identifiera mitt konto

Lyckas inte detta så återstår att klicka på länken Jag kan inte identifiera mitt konto och fylla i ett antal uppgifter. Klicka sedan på knappen Skicka. Sedan blir det till att vänta på att bli kontaktad eller eventuellt direkt få en bekräftelsekod. Får du det så kan du hoppa till punkt 8.

Facebook - Säkerhetskontroll

3.
Verifiera att du inte är en dator som försöker hacka dig in genom att skriva in den text som syns i den övre rutan. Syns den dåligt så kan du klicka på Försök med en annan text. Klicka sedan på Skicka.

Facebook - Vill du återställa ditt lösenord?

4.
Kolla att det verkligen är ditt konto som du har hittat och om så är fallet, klicka på Återställ lösenord. Du kommer nu att få en kod skickad via e-post och/eller sms så att du kan återställa ditt lösenord.

Facebook - Kolla din e-post och dina sms

5.
I e-postmeddelandet finns en länk som direkt återställer ditt lösenord. Det finns även en bekräftelsekod som du kan klippa ut och klistra in i rutan som kom upp på Facebook-sajten när du begärde att ditt lösenord skulle återställas. Klicka på länken i e-postmeddelandet, eller fyll i bekräftelsekoden i rutan och klicka sedan på knappen Bekräfta kod.

6. Du får nu möjligheten att skriva in ett nytt lösenord. Gör det och bekräfta genom att fylla i det även i det andra textfältet. Klicka sedan på knappen Byt lösenord.

7. Klart! Du ska nu kunna logga in på ditt Facebook-konto på vanligt sätt. Om du inte lyckas kan du kontakta Facebook via Hjälpcenter.