Så här gör du för att återerövra ditt Google-konto:

1. Klicka på Logga in-länken högst upp till höger på Googles sajt.

2. I rutan Google-konto, klicka på länken Kan du inte öppna ditt konto?3.
Om du fortfarande har tillgång till det e-postkonto vars adress du brukar använda som inloggningsnamn hos Google så kan du fylla i den och klicka på knappen Skicka. Då får du återställningskoden skickad till den adressen.

4. Men innan meddelandet skickas från Googles servrar så måste du bevisa att du är mänsklig och inte en maskin som försöker hacka sig in genom att skriva in en kryptiskt skriven text i en ruta och klicka på knappen Fortsätt. Sedan hoppar du till punkt 9.

5. Kommer du inte ihåg e-postadressen så får du klicka på länken Har du glömt ditt användarnamn? istället.

6. Nu får du en ny chans, om du kommer ihåg den alternativa adress som du har registrerat som återställningsadress så får du nu alla användare som är registrerade till kontot skickade till den adressen. Det är bara att fylla i e-postadressen ifråga och klicka på knappen Skicka.

7. Innan meddelandet skickas från Googles servrar så måste du bevisa att du är mänsklig och inte en maskin genom att skriva in en kryptiskt skriven text i en ruta och klicka på knappen Fortsätt.

8. Beväpnad med den kunskapen så kanske du kan logga in igen. Om inte gå tillbaka till punkt 3 och använd en av de e-postadresser som är registrerad som användarnamn.9.
Nu kan du välja om återställningskoden ska skickas till den e-postadress som utgör användarnamnet, till din mobiltelefon som sms, eller om du vill bli uppringd och få koden muntligen. Du kan också markera att du varken har tillgång till telefonnummer eller e-postadress längre. Klicka sedan på knappen Fortsätt.


10. Om du får meddelandet som du ska, så klickar du på länken och får nu möjlighet att ange ett nytt lösenord. Gör det och bekräfta. Google anger om tjänsten anser att det är tillräckligt säkert. Klicka sedan på knappen Återställ lösenord, så är det hela klart och du är inloggad igen.

11. Om du inte får något meddelandet får du leta dig fram till rutan som du väljer hur du skickar återställningskoden (punkt 9) igen. Sedan väljer du alternativet Jag har inte längre åtkomst till dessa och klickar på Fortsätt.12. Kontakta support.
Här blir det lite mystiskt och man får lätt intrycket av att ha kommit till helt fel sida, men Google ger inte support på svenska så du måste välja språk genom att klicka på lämplig länk.13.
Nu får du fylla i ett rejält formulär som du sedan, genom att klicka på knappen Submit, skickar till Googles supportavdelning. Kan du lämna tillräckligt med korrekta uppgifter så skickar Google ut en återställningskod, i annat fall kan det hända att de kontaktar dig för att få kompletterande uppgifter.