Tidigt i morse släppte Facebook sin nya meddelandetjänst som betyder att du nu kan få din egen e-postadress på tjänsten. Tidigare gick det endast att skicka meddelanden mellan Facebookanvändare, med med den nya tjänsten så kan du även skicka extern e-post till och från Facebook.

Facebook Meddelanden lär knappast ersätta din ordinarie e-postadress då tjänsten är mycket enkel och erbjuder väldigt simpla funktioner. Det går visserligen att bifoga vissa typer av filer i e-postmeddelanden, men så mycket mer än så erbjuder inte den nya meddelandetjänsten.

Så här gör du för att komma igång med nya Facebook Meddelanden.

1. Uppgradera

uppgradera facebook meddelandenNär du loggar in på Facebook bör följande ruta dyka upp. Klicka på knappen som heter ”Kolla om det hänt något nytt” för att uppgradera till den nya meddelandetjänsten.

2. Aktivera din nya e-postadress

aktiver facebook meddelanden

I nästa steg tillfrågas du om du vill aktivera din nya e-postadress. E-postadressen kommer att bli samma användarnamn som du använder på Facebook. Har du ännu inte valt ett användarnamn kan du göra det här.

3. E-post aktiverad

e-post http://www.facebook.com/username/

Nu är din e-post aktiverad och du kan sända och ta emot e-postmeddelanden över internet med den e-postadress som visas.

4. Aktivera sms

sms http://www.facebook.com/username/
Om du vill kan du även aktivera sms-funktionen så att dina vänner kan skicka meddelande till dig som sedan skickas som sms till din mobiltelefon. Vill du inte använda den här funktionen klickar du bara på ”Hoppa över”.

5. Din nya e-postadress är klar

e-posadress http://www.facebook.com/username/

Nu är din nya e-postadress på Facebook klar. Du kan nu skicka e-post till vem som helst genom att skriva in deras e-postadress i mottagarfönstret. Tänk på att e-postmeddelanden som skickas till dig kommer att hamna i mappen som heter Övrigt.