Det finska konsumentverket har begärt att Apple svarar på frågor kring problem med Iphone i minusgrader. Enligt Apples egna garantiåtaganden så reparerar företaget inte Iphone om den går sönder i temperaturer under noll grader.

Enligt det finska konsumentverket har det kommit in flera rapporter från kunder som klagar på att deras Iphone har gått sönder i vinterkylan.

– Bakgrunden till att startat en utredning beror på att flera konsumentorganisationer i Finland har fått in anmälningar där garantin inte har omfattat skador på Iphone som orsakats på grund av kyla, säger Jukka Kaakkola, jurist på det finska konsumentverket till PC för Alla.

Enligt finsk lag måste en säljare informera kunden om en produkt har svårt att hantera kyla innan ett köp. Det finska konsumentverket vill nu utreda om Apples återförsäljare i Finland informerat sina kunder om detta.

– Om en kund inte har blivit informerad att Iphones garanti inte gäller i minusgrader har kunden rätt att få pengarna tillbaka, säger Jukka Kaakkola.

Enligt Jukka Kaakkola förväntas Apple ge sitt svar på utredningen inom två veckor.