Googles mjukvaruingenjör, Matt Cutts, anklagade i går Microsoft för att kopiera sökresultat från Googles söktjänst och sedan använt samma sökresultat på söktjänsten Bing.

För att bevisa saken planterade Google ut så kallade villospår i formen av obskyra söktermer som sedan ledde till en speciell webbsida i Googles sökresultat. Eftersom söktermerna inte hade något med själva webbsidan att göra så borde inte en sökning med samma sökord på Bing generera samma sökresultat. Men det gjorde det.

bing google kopiera sökresultat

Google gjorde så att en sökning på termen ”mbzrxpgjys” placerade webbplatsen www.rim.com högst upp i sökresultaten. Termen går dock inte att finna på den sidan så samma sökresultat borde därför inte fungera på Bing. Google skapade en rad olika exempel likt ovan, och samtliga genererade samma resultat på både Google och Bing.

I ett uttalande uppger Microsoft att företaget inte kopierat Googles sökresultat. Anledningen till de identiska sökresultaten uppges enligt Microsoft bero på att företaget använder mer än tusen olika parametrar för att presentera den bästa sökupplevelsen till användarna.