Den senaste versionen av Google Chrome innehåller en rad nyheter jämfört med föregångaren. Bland de största nyheterna finns funktioner som Chrome Instant, Webgl och Chrome Web Store.

Chrome Instant fungerar på ungefär samma sätt som Google Instant. När du skriver in en webbadress på adressraden i webbläsaren så kommer webbsidan att börja laddas samtidigt som du skriver in adressen.

En annan stor nyhet är stöd för 3d-grafik med hjälp av en ny webbteknik som heter Webgl. Webgl stöds förutom i Google Chrome även av Firefox 4 som antagligen kommer att släppas i slutet av månaden.

Webgl är en teknik som använder datorns hårdvara för att visa avancerad 3d-grafik i webbläsaren. Det gör det möjligt att skapa allting från spel till nya sätt att arbeta med bilder på webben.

För att se vad du kan göra med Webgl kan du surfa till Googles experimentsida här.

En annan nyhet Chrome Web Store, vilket är en webbutik som innehåller mängder med appar för webbläsaren. Vissa är gratis medan andra kostar pengar. Chrome Web Store fungerar ungefär som insticksprogram för Firefox, men apparna fungerar även i Chrome OS. Än så länge fungerar Chrome Web Store endast för användare i USA.

Har du redan Chrome installerat på datorn borde senaste versionen laddas ned automatiskt. Du kan även ladda ned den manuellt på Google Chromes webbplats.