EW2000 är en trådlös överförare av ljud och bild som klarar upp till 1080p och ett ljud på 8 kanaler. Utrustningen är enkel att använda och installationen går som på räls.

Utrustningen består av två enheter: En mottagare och en sändare. Dessa drivs antingen med de medföljande adaptrarna eller med ström från två usb-portar. Installationen är lätt, det är bara att koppla in sändaren till en signalkälla och mottagaren till en TV, monitor eller projektor. Enheterna kopplar sedan samman och allt är klart. Det enda kravet är att aktuella enheter är utrustade med hdmi.

Känsligt för störningar
Kopplar du EW2000 till en dator kommer den att automatiskt känna igen bildenheten, det är kort och gott ingen skillnad på detta och en fysisk kabel. Problemet är att du, om du använder ett grafikkort som endast klarar en skärm, måste välja vilken som ska användas för att få rätt upplösning.

Det verkar som om EW2000 är känslig för hinder och endast en vägg försämrade bilden avsevärt. Är båda enheterna i samma rum blir bilden inte heller optimal. Men det handlar om en mindre försämring och kan ha och göra med att bilden måste behandlas för att överföras. I övrigt är bilden stabil och inga hackningar eller bildförluster förekom i våra tester.

Fästen för flexibel montering
En annan svaghet är att du endast kan använda hdmi som källa för överföringen. Asus borde ha tänkt steget längre och lagt till åtminstone ytterligare en möjlighet till. Enheternas storlek är okej (det finns andra lösningar som är mindre) och mottagarenheten är utrustad med en klistertejp som går att fästa på ställen som annars vore omöjligt. Problemet är att du bara kan fästa den en enda gång, sedan är tejpen förbrukad.

Enligt specifikationen klarar EW2000 en överföring på 3 Gbit/sek, en maximal upplösning på 1080p (60Hz) och upp till 8 kanalers ljud. För de flesta användare är detta mer än nog.

Tyvärr är det för mycket som talar emot den här produkten. Bildkvaliteten är för dålig och valmöjligheter saknas. Detta drar ned det sammanlagda betyget avsevärt.

Plus: Lätt att använda.
Minus: Sämre bild vid större hinder. Rätt så dyr.
Betyg:  (6 av 10)

Fakta

Tillverkare/kontakt: ASUS, www.asus.se 
Kopplingar: 1 st hdmi.
Video: Upp till 1080p, 60 Hz,
Ljud: 8 kanaler,
Trådlös HDMI teknologi: Whdi,
Räckvidd: Cirka 10 meter.
Frekvens: 5.15-5.85GHz.
Datahastighet: 3 Gbit/sek
Vikt: Sändare: 110g. Mottagare: 160g.
Mått: 10,3 cm x 6,8 cm x 2,8 cm. Sändare: 10,5 cm x 2,5 cm x 12,5 cm.
Cirkapris: 2 000 kronor.

Plus: Lätt att använda.
Minus: Sämre bild vid större hinder. Rätt så dyr.
Betyg:  (6 av 10)