Fler plattor på gång
Sedan testet gjordes har det dykt upp flera nya surfplattor som också kan vara intressanta. En del finns att köpa redan nu, medan andra förväntas dyka upp under våren. Här är ett urval av nyheterna:

Dell Streak 7. Dell var tidigt ute i höstas med en fem tums surfplatta som också var telefon. Nu har de en sjutummare på gång. Vi har testat, och tycker att Dell är på vätt väg i utvecklingen.

HTC Flyer. Smartphonemakarna HTC vill inte vara sämre, och släpper Flyer, en sju tums surfplatta med Android 2.4, 1,5 gigahertz processor och något så ovanligt som medföljande pekpenna.

Acer Iconia A100, A500 och W500. Datortillverkaren Acer ger sig nu in i surfplattekriget med flera modeller. Tio tums Iconia A500 och sju tums Iconia A100 är Android-baserade och kör version 3.0. Iconia W500 är baserad på AMDs Fusion-processor och kör Windows 7. Den säljs också med en docka med tangentbord som förvandlar den till en netbook.

MSI Windpad 100W. En annan datortillverkare som vill göra surfplatta är MSI. Deras Windpad är kort och gott en handhållen netbook med Atom-processor och Windows 7 Starter som operativsystem.

Fujitsu Stylistic Q550. Fujitsu gör samma sak, släpper en liten bärbar pc utan tangentbord. Men en mer kraftfull sådan, med extra minne, snabb ssd-disk, Windows 7 Home Premium eller Professional, högupplöst skärm och pekpenna. Den är främst tänkt för företagsbruk.