Precis som att alla inte uppskattar en bamsig bärbar dator utan föredrar en liten smidig, så finns det användare som föredrar en liten portabel surfplatta. Här är elva stycken Android-surfplattor på bara sju tum.

Acer Iconia Tab A100
Acer Iconia Tab A100
visades upp på Mobile World Conference 2011 i Barcelona. I surfplattan sitter en Tegra 2-processor med 500 megabyte arbetsminne och 8 gigabyte flashminne för lagring.

Andra finesser är dubbla kameror, wifi, mini-usb, bluetooth 2.1, 3g samt en hdmi-port genom vilken du kan spela upp video i full-HD-upplösning på en ansluten tv.

Till surfplattan kan du även få ett tangentbord till vilket du kan docka surfplattan. Priset är inte känt men Acer Iconia Tab A100 dyker troligtvis upp i butikerna i april.


Archos 70Archos 70 är ämnad för multimedia. Surfplattan är baserad på en Arm Cortex A8-processor på en gigahertz. Det kommer att finnas två olika varianter, en med en flashdisk på 8 gigabyte och en lite tjockare och tyngre med en hårddisk på 250 gigabyte.

Andra finesser är wifi, bluetooth 3.1, usb 2.0, mikrofon, accelerometer, MicroSDHC-kortplats, hdmi-port och en framåtriktad vga-kamera.

Surfplattorna kostar cirka 2 350 respektive 2 800 kronor.


Asus Eee Pad Memo

Asus Eee Pad Memo skiljer sig från mängden i och med att den är ämnad att köra Android 3.0 och att den har en penna.

Processorn är en Snapdragon på 1,2 gigaherz och till finesserna hör dubbla kameror och en hdmi-port genom vilken du kan spela upp full-HD-video på en tv.

Haken med denna är att du får vänta på den eftersom den inte dyker upp förrän i juni. I USA kommer den då att kosta motsvarande från cirka 3 200 kronor.


Dell Streak 7

Dell Streak 7 är en större variant av Streak 5, som Dell lanserade förra året, men det finns en viktig skillnad. I denna sitter det en Tegra 2-processor på en gigahertz från Nvidia. Det finns även 512 megabyte arbetsminne och en 16 gigabyte stor flashdisk.

Andra finesser är sd-kortplats, wifi, bluetooth, en 5-megapixelkamera bak och en 1,3 fram.

I USA kostar den motsvarande cirka 2 900 kronor med ”4g”.


Hanvon Hpad A112Hanvon Hpad A112 presenterades under Mobile World Congress 2011, då med Android 2.2. Den har stöd för ett antal multimediaformat och kan via sin hdmi-port spela upp film i upplösningar upp till full-HD-på en ansluten tv.

Processorn är en ARM11 på 720 megahertz som har 256 eller 512 megabyte arbetsminne till sitt förfogande. I plattan sitter bara 2 gigabyte flashminne, men lagringskapaciteten kan utökas med ett Mikro-sd-kort.

Andra finesser är en 3-megapixelkamera på baksidan, wifi, bluetooth och usb. Batteriet uppges räcka i åtta timmar.

Surfplattan väntas lanseras någon gång under andra halvåret i år och då kanske med Android 3.0 istället för 2.2. Priset kommer att hamna runt cirka 3 500 kronor.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning