Flera marknadsplatser på internet uppger att antalet annonser för begagnade Ipadmodeller har skjutit i höjden. Endast timmar efter Apples lansering av Ipad 2 i onsdags började annonserna strömma in, rapporterar marknadsplatserna Gazelle, Ebay och Nextworth i USA.

Marknadsplatsen Gazelle uppger att under onsdagen kom det in över 2 500 annonser från konsumenter som vill sälja sin Ipad. Tusen av dessa annonser hittade en köpare redan under första dagen enligt Gazelle.

– Det här ger en mycket bra indikation på att Apple kommer att sälja många Ipad 2, säger Kristina Kennedy på Gazelle.com.

I samband med att Apple lanserade Ipad 2 sänkte företaget även priset på den tidigare modellen med 100 dollar i USA. I Sverige sänkte priset på den billigaste modellen av Ipad med 1 100 kronor till 3 595 direkt efter lanseringen. Ipad 2 kommer att börja säljas i Sverige den 25 mars. Den billigaste modellen kommer att kosta 4 695 kronor.

Även på svenska Blocket.se märktes effekten av Ipad 2 under gårdagen.

– Bara i går kom det upp över 70 nya annonser med Ipad, i vanliga fall kanske det är runt tio om dagen, säger Johanna Wilkens, pressansvarig på Blocket.se.

Även på Tradera meddelar man att antalet listningar av Ipad har fördubblats under denna vecka.

IDG News