Redan i september förra året visade Microsoft upp en ny version av söktjänsten Bing som kommer att få stöd för html5. Med hjälp av html5 kommer sökningarna att bli mer interaktiva och erbjuda smartare funktioner.

Microsoft släppte i går företaget kallar en smygtitt på den nya söktjänsten som visades upp förra året. Tyvärr är inte alla funktioner implementerade än och Microsoft kommer släppa på mer funktioner med tiden.

Förhandsgranskning Microsoft Bing

En nyhet som fungerar redan nu är möjligheten att förhandsgranska innehållet på en webbsida redan i sökresultaten. Funktionen finns redan sedan tidigare på Google med hjälp av Google Instant Previews.

Microsoft Bing kommer även att erbjuda en dynamisk uppdatering av sökresultaten i samma takt som användaren skriver in nya sökord. Denna funktion är dock inte inkluderad i den senaste testversionen.

Enligt Microsoft fungerar smygtitten på nya Bing endast med den senaste testversionen av IE9, Google Chrome och Apple Safari 5. Det framgår inte när den färdiga versionen kommer att släppas.

Nedan följer en presentation av nya Bing som Microsoft gjorde på WWDC-mässan i september förra året.