I dag påbörjas försäljningen av Ipad 2 i USA och i samband med det kom en rad recensioner in under gårdagen. Flera av de största it-skribenterna i USA fick ett exemplar för redan en vecka sedan och här är deras omdömen.

Macworld USA
jason snellAmerikanska MacWorlds redaktör, Jason Snell, så är Ipad 2 en hink med vatten i ansiktet på konkurrenterna. Enligt honom har Apple löst många av de svagheter som fanns i den första modellen av Ipad och konkurrenterna måste hitta på något drastiskt om de vill konkurrera med Ipad 2. Han uppger dock att de inbyggda kamerorna på Ipad 2 är av dålig kvalitet och fungerar till videosamtal, men inte så mycket mer än så.


Wall Street Journal
walt mossbergWalt Mossberg på Wall Street Journal lovprisar formen och vikten på Ipad 2, men även han anser att kvaliteten på kamerorna är ”medioker” och Apple har inte ens uppgett hur många megapixel de stödjer. Han säger även att batteritiden på Ipad 2 är 10 timmar och 9 minuter, den tidigare Ipadmodellen hade enligt honom en batteritid på 11 timmar och 28 minuter. Ipad 2 har dock en batteritid som är 2,5 timmar längre än hans test av Motorola Xoom. Han avslutar sitt test med ”Jag kan tryggt rekommendera Ipad 2 som den bästa surfplattan för den genomsnittliga konsumenten”.


New York Times
david pogueDavid Pogue på New York Times anser att förra årets hyllningar av Ipad var överdrivna. Med Ipad 2 så har surfplattan förbättrats avsevärt vad gäller vikt, form och prestanda. Något som enligt honom höjer hela upplevelsen. När han jämför Ipad 2 med Motorolas Xoom, ser den senare ut att ha drabbats av övervikt. Trots att kamerorna är dåliga på Ipad 2 tror David Pogue att Ipad 2 kommer att dominera marknaden då den nu uppfyller alla krav som ställs på en surfplatta, inte minst priset.


Daring Fireball
john gruberJohn Gruber på Daring Fireball uppger att Ipad är den snabbaste Ios-enheten han någonsin testat, och betydligt snabbare än Iphone 4. När han testade Ipad 2 bredvid den första Ipadmodellen upplevdes den senare som seg och slö i jämförelse.
Han jämför inte Ipad med någon av konkurrenterna men anser att Ipad 2 är en mycket stark förbättring jämfört med föregångaren och imponerar.


Engadget
joshua topolskyJoshua Topolsky på Engadget säger rakt ut ”Det här kanske kommer att frustrera konkurrenterna men det måste sägas, Ipad 2 är inte bara den bästa surfplattan på marknaden, det känns om det är den enda surfplattan på marknaden just nu”. Likt övriga recensenter anser han att kamerorna ger dåliga bilder och han är besviken över att bildskärmen inte uppdaterats från den tidigare modellen. Han är också negativt inställd till operativsystemet Ios och hur det hanterar systemmeddelanden. Han tror inte att de som köpte den första Ipadmodellen behöver Ipad 2, men för de som funderar på att köpa en surfplatta så är det ett utmärkt val.


Techcrunch
mg sieglerMG Siegler på Techcrunch summerar sina intryck enligt följande. ”Låt mig säga så här, borde du köpa en Ipad 2? Kanske, det beror på flera faktorer. Vill du köpa en Ipad 2? Definitivt. Använd den informationen klokt.”

IDG News