Det är på Facebook som många av oss har den mest aktuella adress- och telefonlistan, och ­statusuppdateringarna är den enda dagbok som många av oss har.

På Facebook ligger med andra ord stora delar av våra digitala liv, och för alla som tycker att det känns läskigt finns en smart backup-­funktion. Den kopierar helt enkelt allt material från Facebook och lagrar det som en fil på hårddisken.

Den här filen kan du sedan bränna på en dvd-skiva, spara på en hårddisk eller på andra sätt se till att den är skyddad från eventuella datorkrascher.

Så här gör du för att säkerhetskopiera allt material på Facebook:

1. Logga in som vanligt på ­Facebook, och gå sedan till menyalternativet Konto högst upp till höger. Här väljer du alternativet Kontoinställningar.

2. Under fliken Inställningar bläddrar du dig ned till Ladda ner din information och klickar på Läs mer.

3. För att spara all information klickar du på Ladda ner, Ladda ner. Nu börjar Facebook samla ihop allt material. Det här kan ta ganska lång tid, men för att du ska slippa vänta skickar Facebook ut ett mejl när det är klart. Du kan då klicka på länken, eller på nytt gå till den här sidan.

4. För att hämta filen skriver du in ditt Facebook-lösenord under Bekräfta lösenord och klickar på Fortsätt. Välj sedan Ladda ner nu för att spara filen på hårddisken. Det du laddar hem är en komprimerad zip-fil som innehåller massor med material.


Facebook-kopia. Du kan enkelt spara allt ditt material från Facebook till din egen hårddisk.

Fakta

Svårighetsnivå: Medel.
Program/tjänst: Facebook.
Tid: 10 minuter (beroende på hur myket material du ska säkerhetskopiera).

Det här lär du dig:

  • Hur du sparar allt material från din Facebook-profil lokalt på en hårddisk.