Problem hos flera fabriker som drabbades av jordbävningen i Japan för drygt en vecka sedan kan leda till leveransproblem, uppger ett analysföretag. Enligt analysföretaget IHS Isuppli är det framförallt brist på det glas som används på Ipad 2 som kan ställa till problem.

– Det finns två typer av glas som kan tänkas användas på Ipad 2. En är "Gorilla Glass" och den andra är "Dragontrail Glass". Båda typerna är fortfarande glas men är flexibla, härdade och reptåliga, säger Wayne Lam på IHS Isuppli.

IHS Isuppli känner dock inte till vilken av de båda typerna glas som används på Ipad 2 och Apple har inte avslöjat några detaljer kring vilka material som används. Flera av de fabriker som producerar dessa typer av glas har rapporterat skador från jordbävningen.

– Vi vet inte hur snabbt dessa företag kan komma tillbaka på fötter igen. Det är den stora frågan just nu, säger Wayne Lam.

Leveransproblem med komponenter och material för Ipad 2 kunde inte ha kommit vid ett sämre tillfälle. På fredag kommer Apple att släppa Ipad 2 i ytterligare 25 länder världen över, inklusive Sverige.

Japan stod även på listan över de länder som släpper Ipad 2 på fredags, Apple meddelade dock att företaget valt att senarelägga släppet i Japan på grund av den rådande situationen.

IDG News