En grupp inflytelserika läkare i USA har nu gått ut och varnat för en ny åkomma som kallas Facebookdepression. Åkomman är enligt läkarna framförallt drabba tonåringar som tillbringar för mycket tid på det sociala nätverket.

Experter är dock oense om det rör sig om en vanlig depression eller om det finns kopplingar till just Facebook. Enligt läkaren Gwenn O'Keeffe så finns det dock vissa aspekter av Facebook som kan leda till depressioner.

Enligt honom kan det ibland hårda sociala klimatet på Facebook skapa en negativ upplevelse, speciellt för tonåringar med dåligt självförtroende.

– Facebook kan ibland vara mer smärtsamt än att sitta ensam i skolmatsalen eller andra situationer i det verkliga livet, säger Gwenn O'Keeffe till Huffington Post.

Läkarna som ligger bakom undersökningen uppmanar föräldrar att prata om internetanvändande med sina barn och ha Facebookdepression i åtanke.

En 16-årig Facebookanvändare från Chicago uppger att hon aldrig känt sig deppad av att använda Facebook, men kan förstå om vissa gör det.

– Har du inte många vänner och ingenting roligt händer i ditt liv, kan det säkert kännas deprimerande att se andra vänners händelsefulla liv och statusuppdateringar. Hela tjänsten är som en stor popularitetstävling, säger 16-åriga Abby Abolt till Huffington Post.