Google meddelade i förra veckan att företaget lägger ned sex år gamla videotjänsten Google Video. I ett e-postmeddelande uppmanar Google användarna att istället använda den ”något” populärare tjänsten Youtube.

Google Video startades 2005 men överskuggades snabbt av Youtube följande år. Google beslutade att köpa upp Youtube i oktober 2006 för 1,65 miljarder dollar. Google Video levde vidare som en videotjänst för längre videofilmer medan Youtube stod för kortare videoklipp under tio minuter.

2009 meddelade Google att företaget inte längre tillåter nya videoklipp laddas upp till Google Video. Uppspelning av existerande videoklipp har dock varit tillgängligt fram till nu.

Från och med den 29 april så kommer dock tjänsten att släckas ned för gott. Användare som laddat upp filmer till tjänsten uppmanas att kopiera dem till Youtube alternativt ladda ned dem lokalt till hårddisken. Nedladdningar av filmer är tillgängligt fram till den 13 maj.

Vill du själv ladda ned något eller några av de videoklipp som finns på Google Video innan de försvinner kan du använda tjänster såsom Keepvid eller Videodl.

IDG News