Trots att Microsoft och Yahoo drog igång ett samarbete förra året så stoppar det uppenbarligen inte Microsoft från att försöka stjäla användare från sin samarbetspartner.

I går drog Microsoft igång webbplatsen switchtohotmail.com som innehåller argument och information om varför användare av Yahoo Mail bör byta till Microsofts webbmejltjänst, Hotmail.

switchtohotmail yahoo hotmail

Enligt Microsoft uppger 90 procent av alla användare som bytt från Yahoo till Hotmail att de är nöjda och 60 procent uppger att bytet var enkelt och smidigt. Företaget hävdar även att Hotmail fått 22,6 miljoner nya användare sedan september förra året.

Den nya webbplatsen innehåller en mängs säljargument som beskriver att Hotmail är bättre än Yahoo på både säkerhet och funktioner.

Förvånande nog erkänner Microsoft på webbplatsen att Googles Gmail är ett bättre alternativ om användaren kräver något av följande funktioner:

  • Om du behöver tillgång till IMAP
  • Om du har en äldre Androidtelefon som inte stödjer Hotmail
  • Om du vill få tillgång till Gmail Labs

Enligt mätföretaget Hitwise är Yahoo Mail den fjärde största webbplatsen på internet när det kommer till användandet. Gmail hamnar på åttonde plats tätt följt av Hotmail på nionde plats. Det framgår dock inte hur mång aktiva konton respektive tjänst har.