Det har gått drygt tre år sedan det första Crysis-spelet släpptes och fick en välförtjänt 9:a i betyg i PC för Alla nummer 1/08. Efter ett fullt godkänt tilläggspaket, Crysis Warhead, är det nu dags för uppföljaren Crysis 2.

Det mesta i Crysis 2 är i stort sett oförändrat från det första spelet; Supersnygg grafik, massor av häftiga vapen som du kan konfigurera efter egna önskemål, både mänskliga och utomjordiska fiender och förstås din Nanosuit, dräkten med superförmågor som gör dig extra stark, snabb, osynlig med mera (I Crysis 2 kan du även uppgradera och konfigurera din Nanosuit så den passar din spelstil bättre).


Finjustera. Du kan uppgradera din Nanosuit så att den blir skräddarsydd med ditt sätt att spela..

Den stora skillnaden är miljön som äventyret utspelar sig i. I stället för en djungel på en söderhavsö utspelar sig Crysis 2 i storstadsdjungeln, nämligen på Manhattan i New York. Ett Manhattan som attackerats av utomjordingar och som inte liknar det Manhattan du är van vid.

Häftiga miljöer
På det hela taget klarar Crysis 2 flytten från söderhavsöns täta växtlighet till gator och skyskrapor (och Central Park förstås) galant. Miljöerna är snygga och häftiga, striderna intensiva och precis som tidigare ger dig din Nanosuits förmågor stor taktisk valfrihet. I nästan varje strid kan du välja om du vill slå på ett extra skydd och ta dig an fienderna ansikte mot ansikte eller göra dig osynlig och smyga förbi utan att väcka uppmärksamhet. Många gånger fungerar denna taktiska valfrihet faktiskt ännu bättre än i förra spelet.


Tufft motstånd. Ibland är det klokare att gömma sig och smyga fram än att ta en strid.

En sak har dock tyvärr blivit lite sämre i och med miljöombytet; Crysis 2 är mer linjärt än föregångaren. Där du tidigare kunde ta dig fram och tillbaka kors och tvärs över ön puttas du denna gång ofta framåt längs gatorna av en osynlig hand. Det är visserligen snyggt gjort och det finns ju också en poäng med att inte gå vilse i jakten på nästa strid, men rörelsefriheten från första spelet är trots det saknad.

Dessutom känns storyn denna gång lite trött och oengagerande och det hela blir mer action än actionäventyr.


Manhattan. Miljöerna i Crysis 2 är verkligen snygga och häftiga.

Tur då att striderna är så intensiva som de är! Framför allt under spelets andra halva pumpar adrenalinet i stort sett oavbrutet, även om spelets artificiella intelligens för utomjordingarna inte är den skarpaste. Och när kampanjen väl är genomspelad bjuds du på massor av mer action i spelets utmärkta multiplayerdel.

Crysis 2 är en värdig uppföljare och kommer inte göra någon actionfantast besviken.

Plus: Stor taktisk valfrihet. Snygga och häftiga miljöer. Intensiva strider.
Minus: Tråkig story. Lite för linjärt.
Betyg:  (8 av 10)

Fakta

Kategori: Action.
Utgivare/kontakt: Electronic Arts, www.electronicarts.se
Systemkrav pc: Windows XP/Vista/7, Intel Core 2 Duo 2 GHz-processor, 2 GB ram, 3d-kort med 512 MB ram, dvd-läsare.
Flerspelarläge: Ja.
Språk: Engelska.
Åldersrekommendation: 18 år.
Cirkapris: 450 kronor.

Plus: Stor taktisk valfrihet. Snygga och häftiga miljöer. Intensiva strider.
Minus: Tråkig story. Lite för linjärt.
Betyg:  (8 av 10)