Uppdatering: Uppgiflerna om att den sista skrivmaskinen tillverkats stämmer inte. Det amerikanska företaget Swintec uppger att företaget fortfarande tillverkar skrivmaskiner i Kina, Japan och Indonesien. Enligt Swintec så finns det fortfarande en väldigt stor marknad – i fängelser. Läs mer här.

Den indiska skrivmaskinstillverkaren Godrej and Boyce är det sista företaget i världen som fortfarande har tillverkat skrivmaskiner. Nu uppger företaget till brittiska Dailymail att man lagt ned produktionen av skrivmaskiner på grund av bristande efterfrågan.

skrivmaskinen död
Vill du köpa en skrivmaskin får du numera vända dig till en antikhandlare (bild: Xlibber).

Godrej and Boyce uppger att företaget fortfarande har ett hundratal skrivmaskiner kvar i lager för de som är intresserade. Även om det är många år sedan skrivmaskinen försvann från de flesta arbetsplatser så har den varit relativt vanlig i Indien, fram tills nu.

– Vi får inte speciellt många beställningar längre. Fram till 2009 tillverkade vi dock mellan 10 000 till 12 000 maskiner om året, säger Godrej and Boyces chef, Milind Dukle till Dailymail.