Hackaren George Hotz stämdes tidigare av Sony efter att ha släppt ett program som gjorde det möjligt att låsa upp företaget spelkonsoler. Han har ett domstolsbeslut som förbjuder honom att hacka Sony produkter, men det stoppar honom inte från att blogga om företaget.

I går bloggade han om Sonys senaste problem där en okänd hackare lyckades komma åt personliga uppgifter, och troligtvis även kortnummer till de drygt 70 miljoner användarna på Sony Playstation Network.

– Felet ligger hos cheferna som förklarade krig mot hackarna, och skrattade att tanken att någon skulle kunna bryta sig in på deras servrar. Istället för att anställa säkerhetsexperter anställde de advokater, skriver George Hotz i ett blogginlägg.

Hotz har även gjort sig känd för att tidigare ha skapat ett så kallat jailbreak till Iphone och blev något av hackerlegend när Sony stämde honom för tilltaget. Striden mellan Sony och Hotz fick många hackare att rikta sin ilska mot företaget.

Han uppger dock att han inte har någonting med den senaste attacken att göra.

– Jag är inte galen och jag har ingen större lust att få besök av FBI. Att hacka en spelkonsol är coolt, men att hacka någons server och stjäla användaruppgifter är inte coolt, skriver Hotz.

Sonys Playstation Network är ur drift sedan i onsdags förra veckan då hackare lyckades med ett avancerat intrång. Sony uppgav tidigare i veckan att tjänsten förväntas vara åter i drift om cirka en vecka.

IDG News