Sony meddelade i går att företaget stängt ned spelportalen Sony Online Entertainment efter nya uppgifter som visar att hackarattacken var större än tidigare trott. Tilltaget kommer endast en dryg vecka efter att Sony stängt av Playstation Network och Qriocity på grund av en sofistikerad hackarattack.

Sony upptäckte under måndagen att ännu en attack gjordes mot spelportalen Sony Online Entertainment vilket resulterade i att ytterligare 24,6 miljoner användare kan ha drabbats. Det är ännu osäkert hur länge Sony Online Entertainment varit under hackarnas kontroll.

Tillsammans med den tidigare attacken mot Playstation Network och Qriocity befaras nu att personlig information som tillhör över hundra miljoner användare hamnat i hackarnas händer.

Enligt Sony tror företaget inte att någon kortinformation läckt ut i den senaste attacken, men nämner dock att det finns möjlighet att en gammal databas från 2007 som innehåller totalt 23 000 kortnummer kan ha stulits.

Den senaste attacken upptäcktes under måndagen när Sony tillsammans med ett inhyrt säkerhetsföretag undersökte förra månadens attacker. Sony Online Entertainment stängdes ned omedelbart efter upptäckten.

– Vi har tillfälligt stängt ned Sony Online Entertainment som en del av vår undersökning av hackarattackerna som skedde i april. Det här handlar inte om en andra attack, säger Sonys taleskvinna, Michele Sturdivant, till Wall Street Journal.

Sony uppger att företaget blivit attackerat under de senaste sex veckorna och arbetar nu med både säkerhetsföretag och amerikanska FBI för att försöka hitta förövarna.

Det är i dagsläget okänt om hackarna lyckats stjäla kortinformation som tillhör Sonys kunder. Användare som vill byta ut sitt betalkort kan få alla eventuella omkostnader betalda av Sony.

IDG News