Spotify utmanar Itunes med en ny version av klientprogrammet som gör det möjligt att synkronisera din Ipod direkt i Spotify, istället för Itunes. Dessutom lanserar företaget en musikaffär som även låter dig köpa musik direkt från programmet.

Den nya versionen av klientprogrammet för Spotify kommer att släppas inom de kommande dagarna. Enligt Spotify kommer programmet att kunna fungera som den enda knytpunkten för all din musik på både dator och mobila enheter.

spotify ipod

Klientprogrammet har stöd för Ipod Classic, Ipod Nano och Ipod Shuffle. När någon av dessa mp3-spelare ansluts till datorn kommer Spotify att hantera det som en extern mediaspelare likt Itunes. Användaren kan sedan synkronisera spellistor och musik direkt i programmet.

Det nya klientprogrammet kommer att kunna importera alla dina existerande mp3-låtar som du har i Itunes eller på hårddisken.

Användare av Iphone, Ipod Touch eller Android kommer även att kunna synkronisera låtarna trådlöst mellan dator och telefon. När användaren startar Spotifys app på telefonen visas den nu som en enhet i klientprogrammet på datorn, och du kan sedan välja vilka spellistor som ska synkroniseras med telefonen.

Äger du inte låtarna på dina spellistor kan du nu köpa dem via Spotifys nya musikaffär. Priset på låtarna kommer bli från sex kronor per låt beroende på hur många du köper enligt följande prislista.

spotify priser mp3

En annan nyhet är att användare av gratisversionen nu kan använda de mobila apparna för Spotify. Det går fortfarande inte att strömma musik i gratisversionen, men användarna kommer att kunna synkronisera sina mp3-låtar mellan datorn och mobiltelefonen trådlöst. En funktion som fortfarande saknas i Itunes.

– Från och med i dag är Spotify den enda musikspelare du egentligen behöver. Våra användare vill inte växla mellan olika musikspelare, och de vill ha möjligheten att ta med sina spellistor var de än befinner sig, och på en mängd olika plattformar. Nu har vi gjort det möjligt, säger Spotifys vd, Daniel Ek.