Kriget kring surfplattorna kan vara på väg att trappas upp ytterligare. Obekräftade uppgifter påstår nämligen att e-handelsjätten Amazon ger sig in i leken.

Enligt den taiwanesiska branschtidningen Digitimes har elektroniktillverkaren Quanta Computer i Taiwan fått i uppdrag att bygga en surfplatta åt Amazon. Enligt tidningen handlar det om en surfplatta som kommer att köras på Android och släppas under andra halvåret i år.

Amazon säljer sedan tidigare läsplattan Kindle som framförallt är en e-boksläsare. Kindle har inte varit någon direkt konkurrent till Apples Ipad, stämmer emellertid uppgifterna om att Amazon satsar på en fullfjädrad surfplatta, så kan det bli en allvarlig konkurrent mot Ipad.

Amazon är redan världens ledande bokhandel på internet och är näst störst vad gäller försäljning av digital musik efter Apples Itunes. Företaget har dessutom startat en ”app store” för nedladdning och försäljning av Androidappar, något som visar att Amazon redan nu konkurrerar med Apple på flera områden.

Än så länge finns det dock inga uppgifter om vilka tekniska specifikationer Amazons surfplatta kan tänkas ha.

IDG News