Kossans bästa recept
Arla har lagt ned mycket arbete på sin app som finns för både Android och Iphone. I den kan du ta del av över 900 recept och sortera på topp 25, veckans mest använda eller de som har fått bäst betyg. Inköpslista och timer är några av funktionerna och recepten håller bra kvalitet. Lite irriterande är det att de i recepten tycker att alla ingredienser ska vara Arlas produkter.

Programtyp: Recept.
Pris: Gratis.

                                                                                                                                                                                               Racing med rätta känslan
EA:s kritikerrosade Need for Speed-serie finns i vissa versioner för både Iphone och Android. Need for Speed: Shift är en av dem och den bjuder på riktigt bra racingkänsla. Banorna är snygga och grafiken riktigt bra för att vara i en telefon. Du styr som vanligt genom att luta telefonen åt höger och vänster. Det här är ett stort spel, ladda förslagsvis ned över ett trådlöst nätverk. Kör försiktigt.

Namn: Bilspel.
Pris: 35 kronor.


Var är paketet?
Skickar du många paket är det ett meckigt jobb att hålla koll på dem. Parcels fungerar med mängder av logistikfirmor runt om i världen, däribland svenska Posten. Du matar in kollinumret och får sedan automatiskt meddelanden när någonting ändras i transporten. Simpelt och effektivt om du vill ha järnkoll på paketen. Dock saknar vi några logistikfirmor för den ­kompletta kollen.

Programtyp: Paketspårning.
Pris: Gratis.
Snygg mobilversion av skräckäventyret Dead Space
Nya Dead Space, specialgjort för Iphone, är definitivt en favorit. Berättelsen ­utspelar sig några dagar innan Dead Space 2 tar vid (som jag snart ska ta mig an på PS3), och fördjupar förståelsen för allt som händer där. Iphone-versionen är riktigt snygg och banor och monster är utmärkt designade. Tyvärr är ­kontrollerna ibland lite besvärliga, men det går att leva med när resten är så bra.

Programtyp: Actionspel.
Pris: 49 kronor.


Gör snygga filmer
Med Imovie, som kräver Iphone 4 (eller Ipod Touch fjärde generationen), kan du spela in filmer i hd och sedan klippa dem direkt inuti programmet. Du kan därefter dela med dig av dem till andra. Vi är imponerade över mångsidigheten. Du kan lägga på bilder och musik, och rama in filmen på ett, med tanke på att du gör det direkt i telefonen, proffsigt sätt.

Programtyp: Filmredigering.
Pris: 38 kronor.


Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Vi har valt att fokusera på appar till Android och Iphone, men finns programmen även till Symbian och Windows skriver vi det.
Du hittar apparna genom att söka på deras namn i mobilens app-butik (Appstore i Iphone, Market i Android, Ovistore i Symbian/Nokia-telefoner och Marketplace i Windows Phone).